AMASYA / SULUOVA - Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Suluova  Halk  Eğitimi  Merkezi  Müdürlüğü  04 Kasım 1977 tarihinde İlçemiz Şehit Aydın Korkmaz İlköğretim Okulu (Merkez İlkokulu) binasının bir bölümünde açılarak hizmet vermeye başlamıştır.

1977-1978 öğretim yılında ilk olarak Giyim,Makine Nakışı,Çiçek ve Daktilografi branşlarında kurs açmıştır.

1979 yılında İlçemiz  Orta Mahallesinde ,mülkiyeti Esnaf ve Kefalet Kooperatifine ait olan binaya taşında. 1979-1989 yılları arasında  faaliyetlerini  burada sürdürdü.

1989 yılı Ağustos ayında mülkiyeti Özel İdareye ait olan, sonra Milli Eğitim Müdürlüğü mülkiyetine geçen binada hizmete devam etti.

25 Temmuz  1994 tarihinde Cumhuriyet  Mahallesi Atatürk Bulvarında 1362 m2 arsa  içerisinde taban alanı 321m2 olan 3 katlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binasına taşındı.25 Temmuz 1994 tarihinden itibaren faaliyetlerini yeni hizmet binasında sürdürmektedir.

Yeni hizmet binasında 5 idari oda ,8 sınıf ,1 toplantı salonu ,1Bilgisayar Laboratuarı, 1 Arşiv, 1 Depo ve kalorifer bölümü bulunmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzde  2019-2020 öğretim yılında     1 Müdür,2 Müdür Yardımcısı, 5 Kadrolu Öğretmen, 3 Hizmetli olmak üzere 11 kadrolu personeli bulunmaktadır.

2019-2020 öğretim yılında hem merkez binamızda hemde çeşitli alanlarda gündüz ve akşam kurslarımız bulunmaktadır. Merkez binamızda gündüz Hasta Bakımı elemanı , Bilgisayar, Nakış, Tel Kırma , Ev Mefruşatı, akşamları Bağlama , Gitar, Diksiyon, İngilizce, Arapça , Osmanlıca, Kalorifer ve Mesleki Kurslar gibi kurslar verilerek faaliyetler devam etmektedir. Kurum binamızda ve resmi kurum ve kuruluşlarda üniversite hazırlık DYK Kurslarının yanı sıra Futbol, Voleybol, Masa Tenisi  kurslarımız açılmıştı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda Step Aerobik, Teakwando , Halk Oyunları ve buna benzer kurslarımız devam etmektedir. Uzunoba ve Kolay köylerinde İğne Oyası kursu, Eraslan Köyünde El sanatları kursları açılmıştır. Kursların bir kısmı kadrolu öğretmenlerle  bir kısmıda Ücretli Usta öğreticilerle verilmektedir.

Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 17.02.2022 09:58 - Görüntülenme: 1512